Home

Achtergrond 206 x bekeken

Verburg komt met fors budget weersverzekering

Landbouwminister Gerda Verburg stelt volgend jaar 13 miljoen euro beschikbaar voor een brede weersverzekering.

Dat blijkt uit de subsidievoor­waarden die landbouwminister Gerda Verburg gisteren in de Staatscourant heeft gepubliceerd. Boeren kunnen rekenen op 65 procent subsidie op de premie.

Steun wordt alleen verleend aan ondernemers die zich tegen alle weerrisico’s verzekeren; in­dekking tegen enkel sneeuw- of regenschade is dus niet toege­staan. Anderzijds mag de verze­keraar geen open teelten of risi­co’s uitsluiten. Het budget komt uit niet-benutte gelden van de eer­ste pijler van het Europese land­bouwbeleid.

Ook in 2011 wordt er nog subsi­die verleend. Wat er daarna ge­beurt, is onzeker. Verburg streeft naar een verzekering die volledig door de markt wordt betaald. Ver­schillende maatschappij werken aan een brede weersverzekering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.