Home

Achtergrond

'Veel te weinig plastisch chirurgen opgeleid'

Veel ziekenhuizen schieten tekort met het bieden van plastische chirurgie. Ook worden de wachtlijsten voor deze zorg alsmaar langer.

"Door het aantal opleidingsplaatsen voor plastisch chirurgen te halveren, werkt het ministerie van Volksgezondheid de problemen in de hand.'' Irene Mathijssen, voorzitter van de Vereniging voor Plastische Chirurgie, bevestigde vandaag een artikel hierover in de Volkskrant.

Zowel in 2009 als 2010 kunnen in Nederlandse ziekenhuizen zeven aankomend plastisch chirurgen een opleiding volgen. Volgens Mathijssen is de halvering mede een gevolg van een verkeerd beeld over haar beroepsgroep. "Veel mensen denken dat wij alleen maar aan mooimakerij doen. Wij besteden echter maar 14 procent van onze tijd aan esthetiek. Zelfs dan is er meestal sprake van een noodzakelijke ingreep. Denk bijvoorbeeld aan een buikwandcorrectie nadat iemand veel is afgevallen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.