Home

Achtergrond 181 x bekeken 1 reactie

Veel prijswinnaars bij lelieshow

Afgelopen maandag organiseerden de KAVB en CNB een speciale leliekeuring in Lisse ter gelegenheid van de 'CNB productweek Lelie'.

Net als vorig jaar is deze lelieshow tegelijk georganiseerd met de Horti Fair. De leliesector pakte flink uit, meer dan 100 vazen of potten had de jury te beoordelen. Bij de prijsvraag voor de beste vaas Aziatische en LA typen wist Vletter & Den Haan met de oranje 'Hyde Park' 9,40 punten te veroveren en werd daarmee de winnaar in deze categorie. Bij de beste vaas Orientals en OT’s scoorde Royal Van Zanten maar liefst 9,50 punten met Signum 'Zanlorsig' en werd in deze categorie winnaar.

Bij de prijsvraag voor de overige typen lelies op vaas wist Liliande zich als winnaar te manifesteren met de witte 'White Heaven' met 9,43 punten. Bij de lelies op pot ging de strijd tussen The Originals, Noorden en Mak Breeding. The Originals wisten te winnen met de oranjerode 'Matrix' met 9,37 punten. Mak volgde direct met 9,33 punten voor 'Sunny Bahamas' en 'Tiny Diary'. De gehele week kan het vak deze kwalitatief goede lelies komen bekijken. De handelsruimte van CNB is er mee gevuld en vormt hiermee een ontmoetingsplatform voor teelt, veredeling en handel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Het is te hopen dat deze successen ook in de marktprijs tot uiting komen

Of registreer je om te kunnen reageren.