Home

Achtergrond

Veel griepvragen bij Postbus 51

De griepinformatielijn van Postbus 51 wordt sinds vorige week veelvuldig gebeld.

Vandaag kwamen tot half vijf ruim duizend telefoontjes binnen. Dat meldde een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. Alleen vrijdag al kwam ruim 1500 telefoontjes binnen. Mensen bellen vooral met twijfel over het feit of ze nu wel of niet een griepprik moeten nemen. Oudere mensen bellen regelmatig met het verzoek of ze hun prik niet aan een kleinkind mogen geven, aldus de woordvoerder van VWS.

Ook de noodzaak om twee griepprikken te nemen leidt tot veel vragen, weet de zegsman. Zo ook de vraag hoe je het verschil tussen een gewone griep en de Mexicaanse griep kunt herkennen. Mensen weten niet precies wat nu het beste is.

Het aantal telefoontjes dat sinds maandag bij Postbus 51 is binnengekomen loopt nu in de 6.500. In de weken daarvoor kwamen per week gemiddeld 1.500 telefoontjes binnen met vragen over de vaccinatie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.