Home

Achtergrond

Varkensprijzen dalen in Europa gemiddeld 18 cent

De varkensprijzen zijn in de afgelopen weken in heel Europa gedaald.

Uit de wekelijkse prijspublicatie van het Duitse ISN blijkt dat de prijzen in acht weken met gemiddeld 18 cent daalden. De cijfers van het ISN hebben betrekking op 13 Europese landen. Spaanse en Poolse varkenshouders voelden de daling het sterkst. In beide landen daalde de gemiddelde varkensprijs in zeven weken met 26,8 cent.

De gemiddelde prijs voor Nederlandse varkens daalde volgens het ISN in acht weken tijd met 24,2 cent, waarmee Nederland op een tweede plek komt. Zweedse en Ierse prijzen daalden het minst met respectievelijk 5,7 en 7,6 cent.

Afgelopen week bleef in een aantal landen de varkensprijs gelijk. Behalve de Duitse prijs bleven ook de Oostenrijkse en Ierse prijs gelijk. In de meeste landen daalden de varkensprijzen echter ook afgelopen week weer verder.

Het ISN verwacht dat de komende dagen duidelijk wordt of de stabilisering inzet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.