Home

Achtergrond 4 reacties

Varkenshouderij Denemarken draait het slechtst

De Deense varkenshouderij presteert internationaal gezien het slechts.

Dat concludeert sectororganisatie Landbrug & Fødevarer (LF) in een vergelijking met Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Brazilië en de Verenigde Staten.

Per kilo geslacht gewicht belandden de Denen gemiddeld voor 31 cent in het rood. Dat cijfer was slechter dan in de andere landen. Het Nederlandse verlies per kilo was volgens LF 21 cent, meer dan in Duitsland, maar minder dan het Franse en Spaanse verlies. Hoofdoorzaak voor het verlies is de lage prijs die Deense verwerkers uitbetaalden. Gemiddeld noteerden de Deense slachterijen in 2008 een vleesprijs van €1,26 per kilo. In alle andere genoemde landen kregen varkenshouders meer uitbetaald.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  BIGGENFOKKER

  Het is nog altijd zo geweest dat als een product (deense duroc en varken) niet voldoet dit niet lang zal duren, dus de tijd zal het leren of het zo'n hosanna is.
  succes allemaal

 • no-profile-image

  Fokkertje

  Daarom gaan die duitsers masaal over naar Deense biggen. Omdat ze daar minder aan kunnen verdienen dan wij met ons Hollands varkentje. Denken dat jezelf het beste hebt is de grootste fout die je kan maken. De grootste fout die je kan maken is alles op èèn hoop gooien en dan maar èèn afzetkanaal hebben. Dat kun je de Deense varkenshouderij dan wel verwijten, en wij dreigen diezelfde kant op te draaien.

 • no-profile-image

  deen

  Gelukkig hebben wij in Nederland een slachtoffer gevonden, welke graag fors voor onze biggen en genetica betaalt. Jongens, bedankt dat jullie onze megaverliezen willen helpen dragen.

 • no-profile-image

  bart

  en de hollander haalt massaal de deense durok binnen. om ook straks minder te verdienen.
  de slagerij betaald slecht voor dit varken.

Of registreer je om te kunnen reageren.