Home

Achtergrond 162 x bekeken

Van moord verdachte tv-ster geeft zich over

Een Braziliaanse tv-presentator die letterlijk over lijken zou zijn gegaan om de kijkcijfers voor zijn programma op te vijzelen, heeft zich gisteren gemeld bij de politie in Manaus, de hoofdstad van de deelstaat Amazonas.

Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd. Souza zou opdracht hebben gegeven tot moorden die dienden om zijn programma van nieuws te voorzien Ook zou hij op die manier concurrenten in de drugshandel hebben willen uitschakelen.

Wallace Souza was ooit werkzaam bij de politie, maar begon later met succes een nieuwe loopbaan op de televisie en in de politiek van Amazonas. Enkele maanden geleden maakte de politie bekend dat ze Souza verdenkt van betrokkenheid bij drugshandel en bij moorden. De politie zou verdenkingen tegen Souza zijn gaan koesteren, omdat medewerkers van diens tv-programma eerder op de plek van een misdrijf waren dan agenten.

Als regionaal parlementariër was Souza onschendbaar. De volksvertegenwoordiging van Amazonas maakte vorige week echter een einde aan die onschendbaarheid. Souza hield zich daarna enkele dagen schuil, maar meldde zich gisteren alsnog bij de politie. Hij ontkent betrokkenheid bij moorden en drugshandel en noemt zichzelf "een slachtoffer van de georganiseerde misdaad''.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.