Home

Achtergrond

Van der Voort treedt terug als Greenerycommissaris

Jan van der Voort, voorzitter van telersvereniging Prominent, is tijdelijk teruggetreden als commissaris en bestuurder van The Greenery.

Volgens Van der Voort is het besluit op zijn initiatief genomen in overleg met Greeneryvoorzitter Theo Ammerlaan. De Prominentvoorzitter bemerkte dat in de ledenraad en product/markt adviescomités (PMAC) vragen waren over de dubbele functie als bestuurder bij de onwikkeling van een nieuw commercieel model en de onderhandeling tussen Prominent en Greenery over dat model. "Ik sta totdat over het nieuwe coöperatiemodel gestemd is aan de zijlijn, omdat ik twee petten op heb. Dat is beter, omdat Prominent een cruciale rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van het model."

Van der Voort wil zijn functies binnen het bestuur na de ledenraad van 18 december gewoon doorzetten. Volgens de Prominentvoorzitter heeft dat voor de bestuurbaarheid geen effect. "De ledenraad neemt de besluiten bij The Greenery."

Of registreer je om te kunnen reageren.