Home

Achtergrond 194 x bekeken

Vakbonden waarschuwen CDA voor AOW-plan kabinet

Vakbondsleden en bestuurders van FNV en CNV waarschuwen vandaag voor de deur van het CDA-congres in Utrecht de leden van de regeringspartij voor het AOW-plan van het kabinet.

Vijftig tot zestig actievoerders delen pamfletten uit aan CDA-leden. Ook enkele leden van oppositiepartij SP, die fel tegen verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar is, staan voor de deur bij het Utrechtse congresgebouw. Maar actieleider Peter de Jong van de CNV benadrukte dat de vakbeweging vooral pleit voor keuzevrijheid, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze op 65, 67 of 70 jaar stoppen met werken.

De vakbonden gaan minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) straks bij binnenkomst vragen een pamflet voor meer keuzevrijheid te ondertekenen. Nu is het AOW-plan van het kabinet volgens de vakbeweging vooral een bezuinigingsmaatregel. De Jong stelt dat mensen die met 65 willen stoppen, te veel gekort worden op hun uitkering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.