Home

Achtergrond

Vader en zoon blijven hangen na ontwormen Texelaars

Vader Kees en zoon Freddy Snieder uit het Noord-Friese Beetgumermolen blijven nog even bij de schapen na het ontwormen.

"Mijn vader voelt zich nog altijd erg verbonden met het bedrijf", vertelt Freddy (44). "Bij het ontwormen helpt hij vaak nog even mee. Hij gaat ook graag mee als ik de schapen ophaal met onze Border Collie." Freddy heeft het bedrijf een paar jaar geleden van zijn vader (82) overgenomen, nadat hij negen jaar geleden in de maatschap kwam. De Fries heeft 450 Texelaars die hij houdt voor het vlees en de verkoop van lammeren. Op de hulp van zijn vader na, doet Snieder het werk op het bedrijf alleen. Foto Alex de Haan

Oude Elstar-bomen worden gerooid met een ketting. Het hout gaat in de open haard. Fruitteler Henk Sloot geeft burgers de mogelijkheid zo zelf gratis haardhout te halen voor de winter. Zo zijn 2.000 fruitbomen beschikbaar voor de liefhebbers. "Er is wel vraag naar als je kijkt hoe snel het perceel leeg komt", zegt Sloot. Na vijftien jaar was het tijd om het perceel te rooien. De teler verwacht volgend jaar mais te zaaien op het perceel. Sloot ziet met de huidige appelprijzen geen kans voor nieuwe aanplant. Foto William Hoogteyling

Chris Beijer en een helper halen de pinken op uit het land. Als laatste dieren haalde de melkveehouder uit het Zuid-Hollandse Rijswijk vandaag de kalfvaarzen op. Dat is niet omdat het weer te slecht wordt, maar het gras raakt op en als het dan ook nog nat wordt, gaat het land stuk. Daarbij liepen de pinken en vaarzen op een stuk land van 8 bunder op zo’n 6 kilometer van huis af. Liever dan steeds daar naar toe te moeten en de dieren eventueel bij te voeren heeft hij de dieren op stal staan. Daar staan ze warm en droog en is voldoende voer. Foto William Hoogteyling

De aardappelen van Jo Steinbusch uit het Limburgse Ubachsberg worden door een medewerker gerooid. De vier hectare aardappelen van Steinbusch gaan naar Agrico of naar McCain waar ze verder verwerkt worden. "De aardappelen zijn van goede kwaliteit", zegt Steinbusch. "" De rooiomstandigheden zijn prima." Na het rooien van de aardappelen wordt het land klaargemaakt voor het zaaien van graan. Naast het akkerbouwer is Steinbusch ook loonwerker. Foto Twan Wiermans

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.