Home

Achtergrond

VWS: verdeel ongebruikte griepvaccins

Gezondheidsinstellingen die minder dan 75 vaccins tegen de Mexicaanse griep nodig denken te hebben, kunnen de overgebleven vaccins delen met andere gezondheidsinstellingen.

Het ministerie van Volksgezondheid (VWS) heeft ze dat deze week gevraagd. Het Nederlands Vaccin Instituut levert alleen hoeveelheden van honderd vaccins tegelijk. "De overgebleven vaccins moeten anders worden weggegooid,'' aldus een woordvoerder van het ministerie van VWS vrijdag. "Er wordt wel eens wat ongebruikt gelaten, maar op een totaal van 10 miljoen bestelde vaccins is dat maar een klein percentage.''

Volgens de woordvoerder gaat het om tien tot vijftien gezondheidsinstellingen die minder dan honderd vaccins nodig hebben om risicopatiënten en gezondheidswerkers in te enten tegen het griepvirus. De vaccins mogen niet verpakt worden in kleinere hoeveelheden omdat er maar één bijsluiter in het doosje zit. "Zonder bijsluiter vervalt de garantie.''

Circa zevenduizend instellingen kunnen deze week vaccins tegen de Mexicaanse griep bestellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.