Home

Achtergrond 3 reacties

VWA legt boete op aan Gelderse transporteur

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) voor de eerste keer een dwangsom ingevorderd.

Dit gebeurde bij een vervoerder in de provincie Gelderland.

Deze vervoerder heeft sinds de inwerkingtreding van de Transportverordening verschillende overtredingen van dierenwelzijn begaan. De vervoerder moet nu € 5.000 betalen.

In april 2009 kreeg de vervoerder de last onder dwangsom opgelegd om de overtredingen van dierenwelzijn niet opnieuw te maken. In augustus en september ging deze vervoerder weer in de fout. Onder andere met het vervoeren van runderen in een te kleine ruimte waardoor hun ruggen beschadigden.

Bij elke volgende gelijksoortige dierenwelzijnsovertreding moet de vervoerder opnieuw € 5.000 betalen. De VWA kan de boete verhogen als de vervoerder nog meer overtredingen begaat. Eventueel kan ook de vergunning van de transporteur (tijdelijk) worden ingetrokken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Heidi en Berend

  Jammer dat er niet veel eerder al een bekeuring is gegeven!
  Deze vervoeder is immers veel te ver gegaan en heeft veel dierenleed veroorzaakt ondanks waarschuwingen.
  Zulke mensen horen niet met dieren om te gaan.
  Dat zulke mensen gewoon door kunnen gaan en er met slechts een boete afkomen is onacceptabel!!!

 • no-profile-image

  R.G.

  waarom niet wat concreter wat voor dieren er werden vervoerd, of zijn het alleen runderen? mocht het zo zijn waarom dan een pluimveefoto erbij??

 • no-profile-image

  spotvogel

  Heidi en Berend, jullie hebben volkomen gelijk. Alleen werkt het agri-LNVsysteem niet zo en worden de overtreders consequent ontzien en niet zelden bevoordeeld. Zéker in de vee- en stront-transportbranche! Ik beschreef dat uitvoerig in de dossiers 'De Pestvogels van Veerman' en 'Wachten op de Pandemie.' En ik besteedde ook al aandacht aan dat Gelderse exportverzamelpunt in Lunteren. Helaas ben ik in mijn mogelijkheden beperkt. De strijd gaat tegen wrede centrum-confessionele dierenbeulen en miljarden euro's. Gelukkig ben ik geen angsthaas (zie de berichtgeving over de hazen die het moeilijk hebben) en heb ik een langere adem dan de tegenpartij. Hoop ik! Dank jullie dat je het voor de dieren hebt opgenomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.