Home

Achtergrond

VWA akkoord met kwaliteitssysteem veehandel

De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) is akkoord gegaan met het kwaliteitssysteem van de veehandel dat nodig is om de tweede verzamelslag te maken.

Dit meldt de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV). Voorzitter Piet Thijsse toont zich verheugd dat de kogel eindelijk door de kerk is. Minister Gerda Verburg (LNV) moet nog goedkeuring geven aan het akkoord, maar de verwachting is dat dit een formaliteit is.

Zodra Verburg haar handtekening heeft gezet, kan de veehandel aan de slag gaan met de tweede verzamelslag van schapen en weiderunderen. Voor de tweede verzamelslag van nuchtere kalveren is nog iets meer tijd nodig, maar inhoudelijk worden ook hier geen problemen meer verwacht. Waarschijnlijk kan de kalverhandel per 1 november ook aan het werk met de tweede verzamelslag.

Of registreer je om te kunnen reageren.