Home

Achtergrond 4 reacties

VS wil toelating chloorkip in EU bij WTO afdwingen

De VS wil dat de handelsrechter bij de wereldhandelsorganisatie WTO zich gaat buigen over het chloorkippenconflict.

De juridische procedure bij de WTO kan uiteindelijk leiden tot strafmaatregelen tegen de Europese Unie (EU), die weigert kipvlees in te voeren dat is ontsmet met een antimicrobieel middel.

De actie van de VS is een gevolg van de weigering van de EU om chloorkip toe te laten. Binnen de EU bestond de verwachting dat met de VS een regeling te treffen zou zijn, net als in het conflict over het gebruik van hormonen.

Vorig jaar hield de EU-landbouwraad de toelating van antimicrobiële middelen tegen. De VS haalt rapporten aan van de Efsa waarin staat dat de in de VS gebruikte middelen niet gevaarlijk zijn voor de voedselveiligheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Albert

  Is de ESFA niet die grote vriend van Monsanto? De ESFA heeft in het verleden alle gentech gewassen veilig bevonden. Ze denken waarschijnlijk ook dat Roundup ongevaarlijk is. Dream on.

 • no-profile-image

  er zijn

  Zo.zo, wordt in het belang van de economie de Europese consument in de toekomst GEDWONGEN om chloorkip te gaan eten. Nog even en in het belang van diezelfde economie wordt het eten, net als bij de ganzen in frankrijk, de Europese consument door de strot geduwt.

 • no-profile-image

  Blondie

  Wat is een chloorkip?

 • no-profile-image

  Patrick

  Strafmaatregelingen over wat? De Efsa als argument gebruiken wordt steeds minder sterk. De EFSA heeft geen autoriteit meer, nooit gehad, een club corrupte mensen dat zijn het. Het beste is echt Europese markt dicht tegen de chloorkip, tegen hormonen rundvlees uit Amerika, en ook geen gentech invoeren. Het gezondheids niveaus is al zo groot in verschil met Amerika en dat verschil wordt mede zeker gemaakt door dit voedsel. STOP de illusie, wordt wakker!

Of registreer je om te kunnen reageren.