Home

Achtergrond

VS stoten minder CO2 uit in 2009

De Verenigde Staten zullen in 2009 bijna 6 procent minder koolstofdioxide uitstoten dan vorig jaar.

Die voorspelling deed het Amerikaanse ministerie van Energie dinsdag. De economische malaise leidt er volgens de onderzoekers onder meer toe dat bedrijven minder produceren. Daardoor stoten ze minder broeikasgassen uit. Ook hoeven de fabrieken minder producten naar de winkels te brengen, waardoor bij het transport minder CO2 wordt uitgestoten. Daarnaast hebben de fabrieken minder stroom nodig voor de productie, waardoor ook bij energiecentrales de CO2-emissie daalt.

De uitstoot van broeikasgassen wordt verder verminderd door strengere klimaatwetgeving in Amerikaanse staten, aldus het ministerie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.