Home

Achtergrond

VS exporteert minder bevroren aardappelproduct

De eerste zes maanden van dit jaar is er door de Verenigde Staten 1,9 miljoen ton minder bevroren aardappelproduct uitgevoerd.

Dit meldt de Capital Press. Dat is 3,7 procent minder dan vorig jaar.

Door de teruglopende export is het onzeker wat er met de contracten van de Amerikaanse aardappeltelers gebeurt. Vorig jaar werd iedereen wakker geschud toen Lamb Weston besloot zelf contracten met telers af te gaan sluiten. Daarvoor stapte Lamb Weston uit een samenwerkingsverband met ondermeer McCain.

Dit jaar heeft niemand haast met het afsluiten van contracten. De verwachting is dat de verwerkers minder contracthectares nodig hebben. Dit komt doordat de wereldwijde vraag naar diepvries aardappelproducten laag is.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.