Home

Achtergrond 472 x bekeken

Univé lanceert melkverzekering voor veehouder

Univé komt als eerste verzekeraar in Nederland met een melkverzekering.

Deze verzekering dekt de schade als de melk door een calamiteit, zoals verontreinigde melk door antibiotica, verloren gaat. De melkverzekering wordt 3 november geïntroduceerd tijdens de Rundvee Relatiedagen in Hardenberg.

Tot nu kunnen melkveehouders zich niet voor dergelijke schade verzekeren, aldus Univé, en moeten ze dus zelf het risico dragen. Omdat melkveebedrijven steeds groter worden, wordt daarmee ook het financiële risico steeds groter van een volle tank melk die niet naar de fabriek kan omdat de melk niet aan de eisen voldoet.

"Van melkveehouders in onze klantenkring hoorden we dat dit een flink bedrijfsrisico kan zijn", zegt Toine Faber, directeur van Univé Oost. "Ook schaalvergroting en het daarmee gepaard gaande groeiende ondernemersrisico hebben een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van deze verzekering."

Of registreer je om te kunnen reageren.