Home

Achtergrond 1 reactie

Uitstel vaststelling subsidie suikersector

Vaststelling subsidie suikersector gaat langer duren dan LNV beloofde.

In een brief aan de akkerbouwers die een subsidie aanvroegen, laat het ministerie weten dat uiterlijk 15 december een besluit wordt genomen.

Akkerbouwers konden vanaf 17 augustus een aanvraag indienen voor deze subsidie. Er stonden twee maanden voor het indienen van een aanvraag. De interesse was echter veel groter dan verwacht. Daarom besloot het ministerie dat alle aanvragen na 17 augustus een kleinere kans op de subsidie zouden maken.

Het besluit om aanvragen na 17 augustus minder kans op de subsidie te geven, zou ervoor zorgen dat boeren snel uitsluitsel krijgen over de subsidie. Dat gebeurt nu niet, waardoor boeren langer moeten wachten op de subsidie.

Herma van den Pol

Eén reactie

  • no-profile-image

    bietenteler

    zouden ze niet beter de gehele susidie aanvraag ronde kunnen annuleren. en kijken of er niet een eerlijkeren manier is om van deze (subsidie)pot af te komen. dus bestaande bietentelers,die de bietenteelt nog meer willen optimaliseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.