Home

Achtergrond 234 x bekeken

Uitspraak in de zaak zeilmeisje Laura

De rechtbank in Utrecht doet deze ochtend uitspraak in de zaak over de 14-jarige zeilster Laura Dekker.

Het meisje wil in twee jaar tijd in haar eentje rond de wereld zeilen.

De Raad voor de Kinderbescherming achtte de reis te gevaarlijk en spande in augustus een rechtszaak aan. De rechter deelde de twijfels van de raad over de plannen van de jonge zeilster en liet haar niet vertrekken.

De kinderrechter beslist vrijdag of de tijdelijke ondertoezichtstelling (OTS), waaronder Laura twee maanden geleden werd geplaatst, moet worden omgezet in permanent toezicht van jeugdzorg. De afgelopen tijd is onderzoek gedaan naar Laura en haar ouders. Op basis van dit onderzoek neemt de rechter een beslissing.

Laura zei afgelopen week in het Jeugdjournaal dat ze het verstandiger vindt om eerst haar schooljaar af te maken voor ze aan haar solozeilreis begint.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.