Home

Achtergrond 169 x bekeken 1 reactie

Uitgepolderd

De Hedwigepolder wordt toch onder water gezet. Vier jaar na de ondertekening van de Scheldeverdragen met Vlaanderen heeft het kabinet een definitief besluit genomen over het lot van dit gebied. Het is te hopen dat er nu een punt achter deze kwestie kan worden gezet, ook al is de uitkomst voor sommigen zeer pijnlijk.

Aanvankelijk leek het opnemen van de ontpoldering in het verdrag een goed idee; zo kon Nederland de rekening voor het natuurherstel naar de zuiderburen doorsturen. Dat bleek een misvatting. Want niet alleen kwam de eigenaar van de polder in opstand, ook de boeren in het gebied en vele andere Zeeuwen keerden zich tegen deze afspraak.

Toen het verzet door de Tweede Kamer werd opgepikt, is de regering, niet in de laatste plaats uit partijpolitieke overwegingen, rare sprongen gaan maken. Er kwam een zogenoemd dubbelbesluit, dat de Zeeuwen weliswaar vierden als een overwinning, maar desalniettemin de optie van ontpoldering nadrukkelijk openliet. Plotseling stonden zelfs de goede betrekkingen met België op het spel.
Het is goed dat het kabinet naar de bevolking wilde luisteren, maar door getreuzel en halfslachtige beslissingen is de zaak ontspoord. Niet iedereen is het eens met het gisteren genomen besluit. Toch is in dit stadium elk besluit beter dan geen besluit; er is genoeg gepolderd.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    boer mieras

    een goede zaak dat er wordt ontpolderd , dan wordt de bestaande grond meer waard dus waneer ik dan ga verkopen vang ik veel meer geld DUS NOG MEER ONTPOLDEREN

Of registreer je om te kunnen reageren.