Home

Achtergrond

UWV biedt werkgever hulp bij ontslag

De regels voor het ontslaan van personeel blijken moeilijk.

Werkgevers kijken vaak onvoldoende of er alternatieven zijn voor ontslag. Zij dienen slecht onderbouwde ontslagaanvragen in en weten niet welke medewerkers bij collectief ontslag als eerste aan de beurt zijn.

Uit een analyse van UWV Werkbedrijf blijkt dat de ontslagprocedure bij veel werkgevers voor verbetering vatbaar is. De instantie heeft daarom voor hen de meest voorkomende "valkuilen'' in kaart gebracht.

Bovenaan het lijstje van UWV staat dat werkgevers onvoldoende onderzoeken of er alternatieven zijn voor ontslag, zoals overplaatsing naar een andere vestiging. Bij collectief ontslag dragen zij ook vaak de verkeerde mensen voor ontslag voor. Zij willen dan af van medewerkers die niet goed functioneren, maar die volgens de regels niet aan de beurt zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.