Home

Achtergrond

'Tweede ronde herstelt geloof in democratie'

Een tweede ronde bij de presidentsverkiezingen in Afghanistan zal het vertrouwen van de Afghanen in de democratie herstellen.

Dat verwacht de belangrijkste oppositiekandidaat, ex-minister Abdullah Abdullah. "De mensen zullen leren dat er fraude is geweest en dat het is hersteld'', zei hij maandag in een interview met de Amerikaanse radiozender NPR.

Abdullah heeft herhaaldelijk geklaagd over bedrog bij de stembusgang op 20 augustus. In de voorlopige einduitslag, die een maand geleden werd vrijgegeven, haalde hij ongeveer 28 procent van de stemmen. Volgens onbevestigde berichten zou hij na een hertelling stijgen naar 32 procent. Wellicht komt hij binnenkort in een tweede ronde uit tegen de zittende president Hamid Karzai.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.