Home

Achtergrond

Twee derde fietsers heeft goede verlichting

Het gebruik van fietsverlichting blijft de afgelopen jaren steken rond de 65 procent.

Aandacht voor het belang van werkende fietslampjes en reflectie blijft dus nodig, stelt het ministerie van Verkeer en Waterstaat vandaag. Dan begint de nieuwe campagne 'Val op, fiets verlicht', die bestaat uit radiospotjes, posters, een website en de inzet van een stuntteam.

De politie voert extra controles uit tijdens de jaarlijkse campagnes, die sinds 2003 worden gehouden tijdens het donkere jaargetijde. Uit onderzoek van de Dienst Verkeer Scheepvaart blijkt dat de afgelopen zes jaar het voeren van verlichting wel is gestegen van 49 procent naar 65 procent dit jaar, maar dat het hierop blijft steken.

Fietsers die willen profiteren van een kortingsactie op de fietsverlichting bij de HEMA en de BOVAG-fietswinkels, moeten echter nog een weekje wachten. Van 2 november tot en met 5 december geven zij 15 procent korting op verlichting.

Aan de campagne doen ook de Fietsersbond, BOVAG Fietsbedrijven, de provincies en gemeenten mee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.