Home

Achtergrond 35 reacties

Twee Vreba-Hoff-gelinkte bedrijven onder curatele

De rechtbank in Ohio heeft twee melkveebedrijven met banden met Vreba-Hoff onder curatele geplaatst. Zij zouden miljoenen dollars betalingsachterstand hebben.

De beslaglegging op de twee bedrijven Chesterfield Dairy (Lyon) en Hopwell Dairy (Fort Wayne) heeft volgens een woordvoerder van Vreba-Hoff geen directe gevolgen voor de Vreba-Hoff-bedrijven in Hudson. Vreba-Hoff zou alleen als consultant bij de twee bedrijven zijn betrokken. Zij wijt de problemen aan de lage melkprijzen.

Chesterfield Dairy zou sinds maart dit jaar niet meer kunnen aflossen. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 8,5 miljoen dollar. Hopewell Dairy heeft 11,2 miljoen dollar uitstaan. Beide bedrijven hebben al melkkoeien moeten verkopen om voer en dierenartsen te kunnen betalen.

Dinsdag staat er een hoorzitting gepland.

Diverse bedrijven hebben in de VS rechtzaken aangespannen tegen Vreba-Hoff. Ze hebben schadeclaims ingediend tegen Vreba-Hoff Dairy Development, Vreba-Hoff Genetics, Vreba-Hoff Dairy en de eigenaren Willy van Bakel en John van der Hoff.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Zo zie je maar weer,nergens groeien de Bomen tot in de Hemel. Tijd en Toeval treft ons alle!.

 • no-profile-image

  toeschouwer,

  Eerst was het een na een bankroet,nu zijn het al twee bedrijven van Vreba-hoff klanten,die niet meer verder kunnen. Blijkbaar worden deze problemen mede veroorzaakt door de adviserende rol van Vreba-hoff. In Amerika heeft Vreba-hoff 20.000 koeien,zei Willy van Bakel in een intervieuw met de Boerderij op 24 februarie 2009. Maar volgens de woordvoerster van Vreba-hoff heeft de companie alleen Vreba-hoof 1 , Vreba-hoff 2, en Waldron dairy in eigendom ,allen in Hudson, zie

  <>. Tesamen is de capaciteit van deze 3 bedrijven 'maar' 7000 koeien, Ra ra ra waar zijn de overige 13000 koeien gebleven? Trouwens ook in Hudson is een 3/4 lege stal. Willy van Bakel speelt struisvogelpolitiek, dit kan een tijdbom worden en die zou wel eens kunnen onrploffen. Veel sterkte voor de slachtoffers.

 • no-profile-image

  een boer

  Kijken jullie daar in Nederland eerst maar eens een keer naar je eigen zooi en als dat allemmaal winst gevend is, dan kunnen jullie hier komen kijken. Want echt er zijn hier Hollandse boeren die echt heel goed boeren . En daar wordt absoluut niet over geschreven .
  Altijd maar negatief, nooit eens iets over een boer die het wel goed doet.

 • no-profile-image

  hollander

  Als je in de usa onder curatele staat, is dit hetzelfde als wat we in nederland kennen als surceance van betaling ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wederom zag ik onder de zon, dat niet de snelsten de wedlooop winnen, noch de sterksten de strijd, noch ook de wijzen het brood, noch ook de schranderen de rijkdom, noch ook de verstandigen de gunst, want tijd en toeval treffen hen allen” (Pred. 9:11)

 • no-profile-image

  henk jan huiskes

  bedankt voor de update AG. gaan jullie ons op de hoogte houden van de financiele situatie van elk Nederlands melkveebedrijf in de USA of blijft het bij dit soort selectieve journalistiek?

 • no-profile-image

  wilfried

  Wel erg makkelijk om ongenuanceerd en erg grof de van bakels te beschuldiggen! Als je dat toch wil doen heb dan de ballen om je echte naam onder je beschamende reactie te zetten. Dit geld niet voor jouw Piet, jij geeft tenminste je naam prijs en een eigen mening. Al die andere kunnen ze maar beter verwijderen lafaards.

 • no-profile-image

  melkvee

  Als ik de reacties hieronder lees, is voor sommigen de waarheid wat ongemakkelijk, maar om nu daarvan de schuld te geven aan dit blad, is natuurlijk niet juist, zij brengen alleen het nieuws.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Wat is de Wereld toch klein geworden. Zelfs de problemen zijn internationaal!. De Nederlandse Geest van Kiekeboe en Verstoppertje Spelen is ook Zorgvuldig ge-Exporteerd!!!. Grappig he,(?). Nederlanders wordt Volwassen!!!,voorzover jullie het nog niet zijn!.

 • no-profile-image

  wim

  Ook speelt hier kostprijs een grote rol.
  Ken zelf één van de drie bedrijven.
  door de goede prijzen van 2006 hebben ze besloten het bedrijf te verdubbelen want als je zwager beweert dat het verstandig is en dat het de eerste jaren zeker nog goed blijft. Dan vertrouw je daar op want hij heeft zelf 20 000 koeien dus weet wel wat hij zegt! Helaas was de werkelijkheid weer eens anders. Erg jammer voor deze hard werkende jongens.

 • no-profile-image

  x

  Slijm, kwijl en glibber.

 • no-profile-image

  Roelof Wijnholds

  Geachte lezers,

  Voor de onwetenden, mag ik u verwijzen naar de "Nederlandse Orde van Advocaten"!

  Deken mr. Bekkers heeft een rede gehouden tijdens het jaar congres.
  Hoe heeft het b.v. zo ver kunnen komen in casus- Madoff????

  Lees en er gaat voor u mogelijk een andere feitelijke realiteit dagen.
  Blijf scherp en sluit nooit iets uit, alles is mogelijk en dan ook echt alles!!

 • no-profile-image

  marjan

  Er speelt zeer zeker een heleboel meer mee dan lage melkprijzen in deze twee bedrijven. Het is waar dat er geen Amerikaanse melkveehouder momenteel geld verdient, maar dat is zeer zeker niet de oorzaak van wat er hier gaande is. De situatie is er door versnelt maar je kan geen gaten blijven dichtgooien terwijl je andere blijft graven. De hele situatie met Vreba-hoff had jaren geleden al gepubliceert moeten worden, misschien hadden sommige van de huidige problemen daardoor voorkomen kunnen worden. Je kan daar het agrarisch dagblad niet de schuld van geven.

 • no-profile-image

  Boerin

  Ik begrijp Boer, USA's reactie heel goed. Ik krijg het gevoel dat men in Nederland, het eigen leed wil verzachten met andermans leed. Maar houdt het aub algemeen en toon respect voor de personen achter dit leed.
  Dat heel veel boeren in de USA het ondanks huidige melkprijzen goed doen, heeft te maken met de mogelijkheid tot contracteren. Voerprijzen zijn momenteel laag, minder dan de helft van vorig jaar. Vorig jaar kon je je melk op de beurs verkopen voor 2007-2008 prijzen. Boeren die dit hebben gedaan, tenminste voor een gedeelte van hun melk, maken momenteel winst. Met inzicht maar vaak ook dom geluk, kun je hier ver komen. Dit kan echter ook tegen je werken.
  Boeren die het op dit moment moeilijk hebben, hebben niet of verkeerd gecontracteerd, of bankieren bij een bank die zelf onder curatele staat, en niet in staat is om flexibel met financieringen om te gaan, of wie weet wat er mis is gegaan. Er hoeft bij deze melkprijzen maar weinig mis te gaan om in de problemen te komen.
  2010 ziet er een stuk beter uit en ik wens alle boeren en boerinnen, waar ook ter wereld, veel succes en wijsheid, zodat we allemaal weer met veel plezier ons beroep als melkveehouder, met hart en ziel, kunnen uitoefenen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte Boerin,USA. Gedeelde smart is halve smart, gedeelde Vreugde is Dubbele Vreugde! Zoals u weet is dit een bekend Spreekwoord,ook in Duitsland. De Wereld is kleiner geworden. Misschien is de nieuwsgierigheid groter geworden!.Ook door de media!. Nu hebben wij door internet helemaal geen afstand meer te overbruggen. Wij hebben nog een Groot Probleem, wij Nederlanders moeten er nog aan wennen.Als het goed gaat vertellen we graag over ons Succes!!!. Maar o wee ; als het slecht gaat dan verstoppen wij ons het liefst achter de Hoogste Berg, dan krijgt de Nederlander een onbegrijpelijk groot Schaamtegevoel,ook als hij er helemaal niets aan kan doen!. De prijzen voor Zuivel en heel veel andere agrarische producten zijn laag tot zeer laag!. Dat kan gebeuren,nu zitten wij er midden in. Maar na Regen komt Zonneschein!!!.De eerste Zonnestralen zijn al duidelijk zichtbaar!!!. Gelukkig denkt u er ook zo over en dat Verheugt mij zeer!. groetje's uit Midden-Europa.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Beste Boer uit USA,maak van uw Hart geen moordkuil!,ontlaad uw frustratie's!!!. En als u weer tot Rust gekomen bent. Schrijf dan wat positief's over de Amerikaanse Boeren!. Wie kaatst moet de Bal verwachten. Nu ligt de Bal bij u!!!,maak er wat mooi's van!. Bij Voorbaat Hartelijk Dank.

 • no-profile-image

  Wist het al lang

  Chesterfield is van 2 zwagers van Van Bakel. Van der Kolk en de Kleine als ik het goed heb. Voor degenen die het verhaal nog niet helemaal snappen, V Bakel denkt alleen maar aan zichzelf. Zolang er maar mensen tekenden dan gng het wel goed maar als dat stopt oops waar gaan we nu de stallen van bouwen? Hoogmoed komt vaak voor de val alleen jammer dat veel anderen er ook de dupe van worden. En toeschouwer USA je hebt helemaal gelijk. Ik snap nog steeds niet dat er mensen waren die echt dachten dat ze 12-15% rendement op hun geld konden krijgen, als de banken maar 6 of 8% gaven. De koeien geven hier melk geen goud. Natuurlijk zijn er altijd een paar boeren waar het wel goed gaat maar het meren deel zit nu toch aardig in de problemen en dat komt natuurlijk ook door de lage melkprijs maar velen waren ook verkeerd voorgelicht financieel, sociaal etc etc. Denk dat het AGD maar eens een goed artikel moet gaan schrijven over deze beerput. Een goed begin punt zou de advocate uit Columbus kunnen zijn?

 • no-profile-image

  koeie

  Is het nou een goede tijd om een melkveebedrijf daar te kopen?of geven de banken nog geen geld aan nieuwelingen? Had eigenlijk wel interese in een bedrijf van een 100 150 koei.

 • no-profile-image

  hollander

  Een van de 2 bedrijven die onder curatele staan, zijn dit zwagers van w.v.b.????

 • no-profile-image

  Boerin

  Beste Piet, het verheugt mij dat er meer boeren zijn die de zonnestralen zien, in plaats van alleen maar donkere wolken. En bovendien lering trekken uit 2009. Risk Management is een belangrijk onderdeel van een goede bedrijfsvoering. Nu is de tijd om daar aan te werken: lagere voerkosten, hogere melkprijzen voor 2010. En vooral blijven genieten van die prachtige holsteins.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Koeienmelker natuurlijk kun je hier geld krijgen van de bank! Zelfs in slechte tijden, luister niet te veel na die "cowboy" verhalen anders begin je ze nog te geloven.

 • no-profile-image

  agrarier uit de usa

  Dit blad heeft toch wel niveau.
  Man en paard terwijl ze nog niet eens weten hoe het daar werkt oa met chapter eleven .Als ze daar nou eens iets over zouden schrijven .
  Dit zijn alleen frustraties van een van de journalisten van dit blad.
  Advies: als je geld voor deze krant betaal van dit niveau zeg het dan gelijk op. En besteed je geld maar aan je eigen problemen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte hardwerkende Nederlandse Amerikaan, Bedankt voor uw compliment.Het is waar dat ik wel eens scherp in mijn oordeel ben. Maar in principe wil ik niemand pijn aandoen.De wereld waarin wij leven wordt (naar mijn beleving) harder en genadelozer.Enerzijds het Kapitaal en de Multinationals. Anderzijds wij mensen als individu.Daar moeten wij tussendoor zwemmen en op de tekenen der tijden letten. Nogmaals Dank en Vriedelijke groeten van een Nederlandse Europeaan.(wordt voortgezet)

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  De Moeder Bedrijven zijn volgens Toeschouwer voor 2/3 ingekrompen. Om Economische/Financiele redenen,neem ik aan. Nu zal de ene en andere denken,waar bemoeit die malle piet zich weer mee. Oorzaak lage melkprijs heb ik ook gelezen. Maar bij de twee bedrijven die nu onder curatele staan speelt een hoge kostprijs misschien ook een rol??? Of is er iets anders aan de hand?,nieuwsgierig he.

 • no-profile-image

  onbekend

  eigen schuld dikke bult met boeven moet je geen zaken doen.

 • no-profile-image

  a

  nooit genoeg is een erge ziekte

 • no-profile-image

  Een Zelfstandige melkveehouder.

  Met je familie moet je wandelen, NIET handelen. Mooie Consultant moet ik zeggen, dit geeft aan hoe goed hun eigen management is binnen de Vrebahoff clann. Het motto van vrebahoff is: Hoe slecht het ook gaat met onze clienten, JAMMER, maar WIJ blijven draaien.
  Het zijn natuurlijk altijd de boeren die het niet kunnen, maar ja als je de portemonee inleverd bij vrebahoff dan loop je kans dit sponsor geld nooit terug te zien. Het is natuurlijk een zeer kwalijke zaak dat dit in deze tijd nog steeds mogelijk is dat deze witte boorden criminelen zo ver kunnen komen.

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  @onbekend,onbekend. Als je altijd in wantrouwen moet leven?,ten opzichte van alles en iedereen!.Dan hebben wij het met z'n alle toch ver gebracht he???.Arme Mensheid!!!.

 • no-profile-image

  Agrarier/melkveehouder.

  Tussen de regels door kunt ge duidelijk waarnemen dat de nood hoog is in de USA! Gelukkig niet alleen in het Brabantse land,gedeelde smart is halve smart!.

 • no-profile-image

  onder

  ik denk niet dat de waarheid ongemakkelijk is, maar dit soort verhalen staat ook in de Prive en de Story, en noemt men het Roddel !
  laten we gewoon eerlijk zijn, ondernemen is risico's lopen, geld lenen bij een bank is ook een risico want die kijken enkel naar de cijfers hoe groter de bedragen des te sneller worden er beslissingen genomen zo ook bij de ONDERNEMENDE boer in de USA, als wij dan denken dat wij hier in nederland een oordeel kunnen maken over de bedrijfsvoering van de Bank en de Boer door wat Roddels te schrijven zijn we verkeerd bezig.
  er zijn problemen genoeg dicht bij huis die eerst opgelost moeten worden alsvorens we over andere mogen oordelen.
  en nogmaals ondernemen is risico lopen, geen risico lopen is bij een bank gaan werken (?) of journalist worden.

 • no-profile-image

  hardwerkende

  ik mag die piet slingerland wel, ook al heeft hij af en toe wel reacties waarvan ik denk : "die durft nogal wat te zeggen" (in diverse andere artikelen voornamelijk) Piet is wel realistisch en is een van de weinigen die de realiteit ziet, en door al die leugens en roddels heen kijkt.
  Op zijn tijd de zaak verdedigen, en ook op zijn tijd "een schepje er bovenop doen" zeer goed, ga zo door piet, dit is een compliment!!!!!!!!!!!! ik sta aan jouw kant!!!!!
  Plus hij gebruikt in ieder geval zijn naam, iets waarvan ikzelf nog niet zeker van ben of ik dat wel wil, mischien over een paar maanden alshet stof hier weer wat gesetteld is...........................word vervolgd.

 • no-profile-image

  Jan

  Het krijgt een heeeeel lange staart. gevolg. de zelfstandige als individeau zal niks meer krijgen straks want pot zal meer dan leeg zijn. Erg voor de veehouder die naar Amerika is gegaan in vol vertrouwen met hun. Echt erg
  Jan

 • no-profile-image

  echte

  Hey Wilfried is het wel je echte naam, je woont zo ver weg.... wat maakt het verschil echt of nie het gaat toch om de reactie of nie dan. Jij durft niet eens je achternaam erbij te zetten!!

 • no-profile-image

  bemoeihal

  Jajaja, uwe naam plaatsen, zo kan ik er nog wel een, als eerst de redaktie het voor elkaar kan krijgen om de waarheid te melden (plaatsnamen van betreffende bedrijven en ook de bedragen zijn incorrect) in plaats van geruchten en sprookjes te plaatsen, dan vermeld ik ook mijn naam, Al dit soort info is publiek te vinden op diverse zeer gemakkelijk te vinden websites, zo gemakelijk te vinden zelfs dat ik ze gevonden heb, kun je ook gelijk zien wie wie aanklaagt en voor hoeveel.

  Meld eens nieuw nieuws boerderij redaktie, ben het helemaal met dhr huiskens eens, zet iedereen op de website die in de problemen zit, of niemand (O wacht, er is geen beter vermaak dan leedvermaak en dat levert ook nog goede lees-cijfers op!!!!, was ik bijna vergeten )

  Mischien best schandalig, maar de waarheid ligt meestal ergens in het midden, en zelfs nog wel eens uit het midden, is er een enkele boer die koeien melkt die het afgelopen jaar geld heeft verdient, mischien bent U de volgende wel, de bank doet wat hij wil, niet wat u wilt.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Geachte boerderij, als u een artikel wilt schrijven met waarheid erin met een algemeen verhaal over hoe de melkveehouderij er in amerika aan toe is: gaat uw gang!!!!
  Maar om er namen bij te halen van mensen en bedrijven die zonder al dit soort publiciteits-stunten als genoeg aan hun hoofd hebben vind ik heel erg laag bij de grond.
  De mensen die dat soort info zelf willen weten kunnen dat heel goed zelf vinden op publieke websites zoals onze bemoeihal uit verwegistan al zei.

  Ik dacht dat we uit de middel-eeuwen uit waren en dat de publieke schandpaal uit onze samenleving was verdwenen.

  Je kan trouwens ook geen appels met peren vergelijken, geen een vrebahoff bedrijf is meer dan 10 jaar aan de gang, en hebben dus nog niet de financiele buffer die de andere mega-bedrijven op hebben kunnen bouwen in de laatste 30 jaar, en zelfs die gaan de fles op in veel gevallen, ik kan nog een hele boel 3000 koeien en grotere bedrijven opnoemen van new york state tot en met californie en alle staten ertussenin bij naam dat ik ze niet op een hand kan tellen die al de fles op gegaan zijn, en daar was geen een vrebahoff bedrijf bij. (onder curatele is nog niet de fles op, dat noemen ze bankruptcy hier )

  met andere woorden: houdt het proffesioneel redaktie!!!! dat geroddel dat kunnen we best zelf of zonder uw hulp!!

Laad alle reacties (31)

Of registreer je om te kunnen reageren.