Home

Achtergrond 354 x bekeken 4 reacties

Tuinders verward door ov-exitzaak

LTO Noord Glaskracht krijgt veel vragen van tuinders over de landelijke tarieven voor gastransport (ov-exittarieven).

Veel tuinders weten niet of en wanneer ze hun gasmeter moeten verkleinen.

Glaskracht adviseert om vóór 1 januari 2010 een meterverkleining door te voeren. "De tarieven voor komend jaar worden namelijk bepaald op basis van de metercapaciteit dit jaar. Als de kosten beperkt zijn kunnen tuinders dus de meter verkleinen. Je betaalt dan een soort risicopremie voor het geval de NMa-tarieven toch ingaan."

In het Westen is een meterverkleining door een simpele ingreep relatief goedkoop. Mocht de rechter de oude tarieven handhaven dan heeft een tuinder alsnog voordeel van een verkleining, omdat de aansluitingsvergoeding en de meterhuur dan lager uitvallen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ted v Heijningen

  Ik heb een tijd geleden aan Westland Energie gevraagd of het plaatsen van een flens met een kleinere opening geen oplossing was voor een te grote meter. Hieruit is de oplossing van Westland Energie ontstaan.
  Vraag bij je eigen leverancier of ze voor jou ook zo'n flens kunnen maken.

  Succes

 • no-profile-image

  B.Otten

  Ik vind dat glaskracht er voor moet zorgen dat die simpele ingreep in heel nederland toegepast kan worden.
  Anders betekent dit toch concurrentievervalsing NMa ???

 • no-profile-image

  rene

  Van Eneco kreeg ik 2 mnd geleden te horen dat er voorlopig geen verandering aan de gasmeter word gedaan ivm protest PT.
  Nu lees ik hier dat Glaskracht advies is om e/a wel te doen.
  Wie weet het nu nog?

 • no-profile-image

  geirriteerde kweker

  De oplossing van een flens zoals bij Westland Infra heb ik voorgelegd bij onze netbeheerder Liander. Deze gaf als reactie dit geen "oplossing" te vinden en doen hier niet aan mee. Ons werd een flinke offerte overhandigd! Pure diefstal van de netbeheerders!

Of registreer je om te kunnen reageren.