Home

Achtergrond

Tuinders grijpen naast subsidie groene stroom

Tuinders die bij het verwarmen van hun kassen tegelijk elektriciteit opwekken komen niet in aanmerking voor subsidie voor het opwekken van groene stroom.

Dat schrijft minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer, die in een motie van CDA'er Jan Mastwijk hierop had aangedrongen.

Volgens Van der Hoeven zijn de zogeheten wkk-installaties (warmte-kracht-koppeling) zoals die in de glastuinbouw doorgaans gebruikt worden ook zonder subsidie rendabel. Als dat in de toekomst anders wordt, kan alsnog worden bezien of het beleid gewijzigd moet worden.

De minister is overigens wel van plan om andere wkk-installaties in aanmerking te laten komen voor subsidies voor het opwekken van duurzame energie. Een groot deel van de Nederlandse stroom wordt met wkk opgewekt, niet alleen bij tuinders maar ook bij de industrie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.