Home

Achtergrond

Transaviapiloot 6 oktober voor de rechter

De Nederlands-Argentijnse Transaviapiloot Julio P. moet op 6 oktober in de Spaanse hoofdstad Madrid voor de rechter verschijnen.

Hij wordt ervan verdacht zogenoemde dodenvluchten te hebben uitgevoerd ten tijde van de dictatuur in Argentinië, waarmee tegenstanders werden uitgeschakeld. Dat meldde de Argentijnse krant Página/12 donderdag. P. moet verklaren of hij uitlevering aan Argentinië accepteert.

De Argentijnse rechter Sergio Torres deed het verzoek tot uitlevering aan Spanje enkele dagen geleden. P. werd vorige week dinsdag aangehouden in de Spaanse stad Valencia. Hij wordt ervan verdacht in de periode van de Argentijnse dictatuur tussen 1976 en 1983 zich schuldig te hebben gemaakt aan vluchten waarbij tegenstanders van het regime werden gedrogeerd en boven de oceaan uit het vliegtuig werden gegooid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.