Home

Achtergrond

Tomatenbedrijf betaalt 7,5 miljoen aan winkelketen VS

De Amerikaanse winkelketen Sheetz krijgt een schadevergoeding van 7,5 miljoen euro van tomatenleverancier Coronet Foods.

De schikking volgt op een langdurige juridische strijd na een grote salmonella-uitbraak in 2004. Beide partijen zijn de schikking overeengekomen voordat een rechtszaak zou starten, melden meerdere Amerikaanse bronnen.

In 2004 werden 429 Amerikanen ziek, verspreid over negen staten. De negatieve publiciteit leidde uiteindelijk tot het faillissement van Coronet Foods. De huidige overeenstemming is daarvan een afwikkeling.

Onderzoek in 2005 bevestigde dat romatomaatjes in broodjes de oorzaak waren van de grootschalige besmetting. Eerder bereikte Coronet Foods al een overeenstemming met een andere afnemer van de tomaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.