Home

Achtergrond 201 x bekeken 1 reactie

'Toestand Scheldenatuur wél zeer ongunstig'

De toestand van de natuur in de Westerschelde valt niet anders te kwalificeren als zeer ongunstig.

Dat schrijft minister Verburg in een brief aan de Tweede Kamer. Daar staat tegen over dat de juridische beschermingsstatus van het gebied 'goed' is.

De brief is bedoeld om de verwarring op te helderen die is ontstaan nu juristen op basis van regeringsdocumenten beweren dat de toestand van de natuur van de Westerschelde goed is. Daarom achten zij natuurherstel en de ontpoldering van de Hedwigepolder overbodig.

Blijkens de brief van Verburg hebben zij in de Engelstalige documenten het begrip 'conservation status' onjuist geïnterpreteerd. Dat slaat op de juridische beschermingsstatus, en die is goed.

Vanochtend vervolgt de Tweede Kamer het debat over de Westerschelde dat 3 september werd afgebroken wegens een flauwte van minister Verburg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sanne

    Jammer dat de minister de Zeeuwen op het verkeerde been probeert te zetten. De aanmeldingsgegevens vermelden wél de staat van instandhouding én niet de juridische beschermingsstatus. Het ministerie probeert zich hier uit de problemen te praten net zoals bij de andere Natura 2000 gebieden.
    Ik hoop dat ze de Raad van State hier een oordeel over laten vellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.