Home

Achtergrond 3 reacties

Toelating voor genmais

De Europese Commissie heeft een toelating gegeven aan de import van drie soorten mais die genetisch zijn veranderd.

Het betreft de maisrassen Mon 88017, Mon 89034 en 59122 x NK603. Hiermee kan de sojaimport weer op gang komen. Die lag stil omdat in partijen gangbare soja resten van genetisch verandere mais was gevonden. Dat leidde tot grote schade bij de exporteurs die soja naar de EU exporteerden.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Niemand in jullie landbouw en veeteelt sector denkt, waarom zijn deze soorten veranderd en wat is het verschil, kon het niet anders etc
  Ook is duidelijk dat dit een gentech lobby winst is. Ik begin geen begrip meer te hebben voor de handelaren, politieke clowns en de LTO en boerenbonden.
  Het interesseerd jullie namelijk niets, helemaal niets. Zolang jullie maar goedkoop voer hebben om zoveel mogelijk, en zo snel mogelijk, kilo vlees te maken. Dat is wat jullie willen. Als dat niet zo is wil ik dat uitgesproken zien en lezen. Zij die achter dit genetch toegang staan prima, maar dan ben je ook verantwoordelijk om alle prodcuten te labelen die gevoerd zijn met gentech. Op Elk eindproduct moet een label staan, met gentech geproduceerd of geen gentech geproduceerd product. Wil de sector dat? Of wil men als zo vaak, GEEN verantwoordelijkheid nemen. Nee dit gaat zo niet goedkomen. Volkomen onverantwoord gedrag en dat van veel lagen in jullie politieke gehaktmolen en jullie belangenbehartigers. Het is niet 1 persoon of 1 laag die graag genetch voer wil gebruiken, nee te veel en te veel lagen willen dit. Dit kan namelijk niet geaccepteerd worden op lange termijn. Ik snap het echt niet mensen die hun eigen toekomst en de toekomst van hun kinderen op het spel zetten, wat is het gevoelloos??? Wie gaat mij vertellen wat er aan de hand is in het VOC schip wat BV Nederland is. Ok al ben je voor gentech en zie je geen gezondsheids risico's, prima dat kan ik accepteren, maar dan nog de marktmacht van die gentech bedrijven zullen jullie tot slaaf maken, en jullie laten het gebeuren, pijnlijke constatering en menig kind kan wel janken van verdriet. Kom op welke LNV bobo, LTO bobo of bond bobo gaat mij even uitleggen het waarom, welk doel, of is men daar ook te dom voor?
  I am ready for it.

 • no-profile-image

  arme boer

  Ik ben bang dat de prijs voor de Maiskorrel snel zal zakken. Het arme boertje mag zeker weer niets verdienen? De akkerbouwers moeten zeker ook nog failliet gaan?

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik eis een antwoordt van Verburg, ook van de CDA, van LNV van LTO en alle boeren bonden.
  De CDA kliek is treurig, treurig treurig.
  Verburg U bent rampzalig, ik eis antwoordt op deze vraag.
  De ziekenhuizen in de toekomst zullen we naar U gaan noemen.
  Verantwoordelijkheid is niet aan U besteed, tjonge waarom stopt U er niet mee, ga een bibliotheek runnen of wat doen, en neem die hypocrieten van LTO en de bonden en LNV maar mee. Of beter nog ga, gebruik de corrupt verkregen landbouwsubsidie en huur de space-shuttel van Amerika, en ga naar een andere planeet en kom nooit meer terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.