Home

Achtergrond

Toch geen zweepslagen Saudische journaliste

Koning Abdullah van Saudi-Arabië heeft bepaald dat een eerder veroordeelde journaliste toch geen zweepslagen hoeft te krijgen.

De zaak van Rozana al-Yami wordt doorverwezen naar het ministerie van Informatie, meldde een woordvoerder.

De journaliste werd zaterdag veroordeeld tot zestig zweepslagen. Ze wordt naar eigen zeggen gestraft omdat ze werkt voor de Libanese omroep LBC, die in Saudi-Arabië uitzendt. Ze zou hebben meegewerkt aan een programma van de zender waarin een Saudische man onlangs sprak over zijn seksleven, een groot taboe in het strengislamitische koninkrijk.

De man vertelde in de talkshow openlijk over het oppikken van vrouwen en toonde allerlei seksspeeltjes. De gescheiden vader van vier kinderen vertelde verder op zijn veertiende door zijn buurvrouw te zijn ontmaagd. Voor zijn openheid werd de man veroordeeld tot vijf jaar cel en duizend zweepslagen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.