Home

Achtergrond 1 reactie

Toch Belgische gevangenen naar Tilburg

De Belgische regering heeft vrijdag toch ingestemd met een akkoord om Belgische gevangenen op te sluiten in de gevangenis in Tilburg.

De woordvoerder van premier Herman Van Rompuy bevestigde dat vrijdag. België kampt met een nijpend cellentekort, terwijl Nederland hele gevangenissen over heeft. De ministers van Justitie sloten eerder dit jaar een akkoord om Belgische gevangenen in Tilburg op te sluiten. Maar de Belgische minister stuitte in eigen land op verzet van Franstalige collega's en vakbonden. Die vonden de maatregel te duur en te veel gericht op Vlaamse gevangenen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Kunnen ze af en toe ook eens naar het nieuwe theater van Adje, ze krijgen toch wel geregeld verlof

Of registreer je om te kunnen reageren.