Home

Achtergrond 206 x bekeken

Thuiszorginstellingen intimideren ex-werknemers

Medewerkers van thuiszorginstelling Buurtzorg Nederland voelen zich bedreigd en geïntimideerd door hun oude werkgevers, de grotere thuiszorginstellingen.

Dat zei directeur van Buurtzorg Nederland Jos de Blok maandag. "De ernst en de toon worden steeds dreigender en dat hakt er behoorlijk in. ''

De meesten van de ongeveer 1800 medewerkers die in de afgelopen anderhalf jaar van verschillende thuiszorginstellingen naar Buurtzorg Nederland overstapten, ontvingen een aangetekende brief waarin ze aansprakelijk worden gesteld voor het eventueel meenemen van cliënten en een claim kunnen verwachten. "Maar inmiddels worden ook cliënten aangesproken op hun overstap naar een andere instelling.'' Vooral daarover maakt De Blok zich zorgen. "Cliënten moeten zich geen zorgen hoeven maken over zaken die zich tussen organisaties afspelen.'

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.