Home

Achtergrond

Tevredenheid over Filevrije dag

De ANWB is tevreden over de Filevrije dag van gisteren.

De nadruk lag dit jaar op Utrecht en omgeving. Door ongevallen ontstonden er in de ochtendspits toch flinke files in het midden van het land. "Maar het feit dat duizenden mensen bewust hebben nagedacht over alternatieve vormen van vervoer is positief'', aldus een woordvoerder. De avondspits was iets rustiger dan normaal, mede door het droge weer.

De ANWB riep donderdag uit tot de tweede Filevrije dag in Nederland. Vorig jaar was de eerste, toen op 9 oktober. De afgelopen weken werden bedrijven en hun medewerkers gevraagd mee te doen aan de Filevrije dag. De organisatie wilde overheden en bedrijven en hun medewerkers en klanten ervan bewust maken dat verandering van reisgedrag een grote bijdrage kan leveren aan de verbetering van de doorstroming in het verkeer.

Bij sommige bedrijven waren de parkeerterreinen maar voor de helft gevuld, werknemers werkten meer thuis of gingen naar een andere vestiging van hun bedrijf en er waren meer telefonische vergaderingen, meldde de ANWB. Bij telling in de ochtendspits bij de afslagen rond Utrecht werden minder auto's geteld.

"Werkgevers, werknemers en overheid moeten nu echt eens met elkaar om de tafel zitten om te komen voor een oplossing van die files. Straks trekt de economie weer aan, komt er meer verkeer en gaat de ochtendspits naadloos over in de avondspits''. aldus een woordvoerder van de ANWB.

Volgens jaar komt er waarschijnlijk weer een Filevrije dag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.