Home

Achtergrond

Tesco ziet economisch herstel

De Britse supermarktketen Tesco heeft de winst in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar zien stijgen.

De op twee na grootste detailhandelaar ter wereld liet weten een geleidelijk herstel van de wereldeconomie waar te nemen, met klanten die zichzelf weer meer verwennen.

De nettowinst van Tesco groeide met 1,3 procent tot 1,027 miljard pond, zo'n 1,12 miljard euro. Voor belastingen en eenmalige kosten ging de winst met 8,6 procent omhoog tot 1,57 miljard pond, hoger dan de verwachtingen van analisten.

De omzet wereldwijd ging 9,3 procent vooruit naar 27,8 miljard pond. Tesco heeft 4300 winkels in veertien landen en is onder meer ook eigenaar van Tesco Bank, een financiële dienstverlener met bijna zes miljoen klanten in Groot-Brittannië.

Topman Terry Leahy zei vandaag dat klanten weer bereid zijn meer geld uit te geven aan luxe producten. De verkopen van biologisch voedsel, kant-en-klaar maaltijden en topmerken zijn volgens hem duidelijk gestegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.