Home

Achtergrond

Terugval aantal geleverde trekkers lager dan geschat

Het aantal afgeleverde landbouw- en smalspoortrekkers is in september ruim 24 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Ten opzichte van vorige maanden valt de terugval mee, aldus de Federatie Agrotechniek. In totaal vonden 241 trekkers hun weg naar de klant. In de voorgaande maanden augustus en juli werd nog respectievelijk 57 en 40 procent minder trekkers verkocht dan in de corresponderende periode een jaar eerder.

De verkoopcijfers worden altijd met een jaar vertraging uitgesplitst naar merk. Uit de cijfers blijkt dat tussen januari en september 2008 met name de nummer 2 op de markt, New Holland, aan marktaandeel won. De Amerikaanse firma verkocht 640 machines tegenover 575 een jaar eerder.

John Deere zag de verkoop met 14,4 procent dalen, maar bleef met 774 verkochte stuks marktleider. De nummer drie op de markt, Fendt, verkocht 540 stuks tegen 469 een jaar eerder.

Bij de kleinere fabrikanten was de Tsjechische producent Zetor spekkoper. Het bedrijf verkocht 173 machines tegenover 116 stuks een jaar eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.