Home

Achtergrond

Ter Horst: Ik heb besluit zorgvuldig genomen

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) blijft erbij dat ze een zorgvuldige afweging heeft gemaakt voordat ze de inlichtingendienst AIVD toestemming gaf om een verslaggeefster en de hoofdredactie van dagblad De Telegraaf af te luisteren.

De bewindsvrouw nam het besluit om "een hoger doel te dienen, namelijk het opsporen van een lek bij de AIVD''.

Dat heeft Ter Horst dinsdag gezegd in reactie op de uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam dat de AIVD de journaliste en hoofdredactie van De Telegraaf in deze zaak niet had mogen afluisteren. De minister vindt dat het vonnis "niets aan duidelijkheid te wensen overlaat'' en zal het respecteren.

Ter Horst is verantwoordelijk voor de inlichtingendienst AIVD.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.