Home

Achtergrond

Teleurstelling bij CDA en ChristenUnie

De coalitiepartijen CDA en ChristenUnie zijn teleurgesteld dat de Sociaal-Economische Raad (SER) er niet in geslaagd is om overeenstemming te bereiken over een alternatief voor de verhoging van de pensioenleeftijd.

"Daarmee is er geen alternatief gekomen voor het besluit dat dit voorjaar tijdens het crisisoverleg is genomen. Wij wachten nu de nadere uitwerking van dit besluit af'', aldus CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel.

,,We hebben ze niet voor de voeten gelopen'', reageerde fractievoorzitter Arie Slob van de ChristenUnie. ,,Nu de SER niet met een advies komt, is het kabinet aan zet om voortvarend met een voorstel te komen hoe het besluit om de AOW-leeftijd te verhogen, het beste kan worden doorgevoerd.''

Coalitiegenoot PvdA liet eerder ook al zijn teleurstelling blijken. Omdat de sociale partners elkaar in de SER flink genaderd zouden zijn, wil de PvdA nog horen waar het precies is misgegaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.