Home

Achtergrond 271 x bekeken

Telers vragen NMa permissie voor fusie

Vier telersverenigingen hebben de NMa om toestemming gevraagd voor een fusie.

Westveg, Tradition, Unistar en Brassica Group willen zo snel mogelijk samen gaan, zodat een grote organisatie voor groentetelers ontstaat.

Samen vertegenwoordigen de verenigingen een groot aantal telers. In totaal zijn bij de vier organisaties ongeveer tweehonderd telers aangesloten, die 1.000 hectare in bezit hebben, verdeeld over heel Nederland.

Het pakket van groente dat de verenigingen straks kunnen aanbieden, is heel divers. Vollegrondsgroente zoals bloemkool, broccoli, witlof, ijsbergsla en sluitkool worden het meest geteeld, op ongeveer 650 hectare. Komkommer en paprika hebben ook een groot aandeel, met daarnaast nog een klein gedeelte fruit.

Bezwaren tegen de fusie kunnen nog een week kenbaar worden gemaakt. Als de NMa instemt met de fusie, willen de verenigingen per 1 januari samengaan.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.