Home

Achtergrond

TNT krijgt opnieuw dwangsom van OPTA

De OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, heeft TNT opnieuw een last onder dwangsom opgelegd.

Het postbedrijf heeft verzuimd informatie te verstrekken over de kosten van afzonderlijke postvervoerdiensten binnen de basispostdienst, aldus de Opta donderdag.

TNT moet binnen acht werkdagen de informatie aan de Opta verstrekken anders moet het bedrijf 5 miljoen euro ophoesten. De Opta is sinds juni bezig de gevraagde informatie te krijgen. Ondanks een eerdere dwangsom van 1 miljoen euro heeft TNT de gevraagde informatie nog niet verstrekt, aldus de Opta. Dat bedrag moet TNT nog betalen, aldus een woordvoerster van de Opta.

Volgens een woordvoerder van TNT heeft de onderneming wel degelijk bepaalde informatie overgedragen. "Er is alleen discussie over de hoeveelheid, vorm en interpretatie van deze informatie'', aldus de zegsman. De twee partijen gaan volgende week om de tafel zitten om het probleem uit de wereld te helpen.

De Opta heeft de informatie nodig om de nieuwe tarieven voor postbezorging in 2010 vast te stellen zoals geregeld is in de nieuwe Postwet. De Opta had tot 1 oktober de tijd op dit te doen, maar omdat de informatie mist van TNT Post kunnen de nieuwe tarieven nog niet worden vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.