Home

Achtergrond

Suikergehalte stijgt in acht gebieden boven 19 procent

In acht gebieden in Nederland is deze week een suikerpercentage van 19 procent of hoger bereikt.

De zeven gebieden met een percentage van 19 procent zijn West-Zeeuws-Vlaanderen, Walcheren, Zuid-Beveland, Schouwen-Duiveland, Voorne-Putten, Kop van Noord-Holland en de Wieringermeer. Op Texel werd een suikerpercentage van 20 procent gehaald, maar dat komt onder meer doordat het areaal daar heel klein is.

Noord-Limburg en Flevoland doen het op het gebied van suikerpercentages steeds beter. Het suikerpercentage in Noord-Limburg steeg ten opzichte van vorige week met 10 procent naar 17,5 procent.

Wat ook stijgt, is het tarrapercentage in de suikerbieten. Het is nog steeds niet hoog, maar stijgt wel steeds meer. Zo is het tarra in het Groninger veen met bijna 3 procent gestegen naar 10,1. In het Drentse veen steeg het met 1,5 procent naar 10,8 en hetzelfde gebeurde in Oost-Brabant. Het gemiddelde suikerpercentage over vier weken is 17,9 procent. Het tarrapercentage is 9,3 en een winbaarheidsindex van 92.

Herma van den Pol

Of registreer je om te kunnen reageren.