Home

Achtergrond 5 reacties

Stormloop op nieuwe robot

De klantenkring van Fullwood in Nederland groeit met de week.

De nieuwe melkrobot van Fullwood, de Merlin 225, is nog maar net geïntroduceerd en nu zijn er alleen in Nederland al 15 verkocht. De eerste Merlin 225 wordt binnenkort geplaatst in Friesland. Ook de verkoop in het buitenland gaat goed, zegt Rik Schoenmaker van Fullwood-dealerorganisatie Mewitec.

Hij begrijpt het succes van de nieuwe melkrobot wel. "Boeren willen een robot die snel melkt, probleemloos en betaalbaar is. De Merlin 225 voldoet aan die eisen. Het is een robot met veel capaciteit, zonder veel toeters en bellen, die weinig onderhoud nodig heeft." De lange levensduur, lage onderhoudskosten en het lage energieverbruik maken de nieuwe Merlin prijstechnisch interessant, zegt Schoenmaker.
Maar dat niet alleen. Fullwood brengt volgens de leverancier als eerste een robot in drie verschillende uitvoeringen op de markt: de Eco, Basic en Master. De Eco is een robot die snel melkt, maar zonder veel extra’s. De Basic is er voor boeren die een robot willen die ook de veestapel controleert op tochtige en zieke dieren. De Master is voor boeren die juist wel alle mogelijkheiden wat betreft automatisering willen benutten.

De robot is in Nederland voor het eerst te zien in Hardenberg. Het Britse Fullwood bestaat in 2010 225 jaar en maakt al sinds 1930 melkmachines.

Stand 508

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Willem

  een mooi stukje promotie talk voor een nep Lely, Volgens mij zijn er maar 3 systemen die daadwerkelijk goed werken, Lely, de Laval en SAC.
  veel wijsheid.

 • no-profile-image

  Schoenmaker

  Beste Willem,

  Uiteraard zijn wij van mening dat de Merlin 225 ook thuis hoort in het rijtje met, zoals u schrijft, melkrobots die daadwerkelijk goed werken.
  Maar dat is logisch als importeur zijnde. Bij deze wil ik u uitnodigen eens bij collega melkveehouders te gaan kijken die al jaren werken met een Merlin. Zij kunnen u alles vertellen over de robot. En zijn de enige die u een objectief beeld kunnen geven.

  MvG Rik Schoenmaker, Mewitec

 • no-profile-image

  Martijn

  Zeg Willem, als je ergens geen verstand van hebt, kun je soms beter je mond houden, of je er eerst in verdiepen. Dat je hem nep Lely noemt, geeft in ieder geval aan dat je dat laatste nooit gedaan hebt!

 • no-profile-image

  Bert Koorn

  Beste Willem,
  Wij hebben zo'n 'neplely'beter gezegd MERLIN en nog geen dag spijt gehad!
  Een super service zonder duur onderhoudscontract. De storingen in 1,5 jaar zijn op één hand te tellen, namelijk 3.
  De eerste twee dagen opstarten hebben de Merlin mannen ons erf niet verlaten en toen draaide onze MERLIN.
  Nu na 1,5 jaar zitten we op 2,7 melkingen per dag en ja de koeien lopen gewoon buiten.
  WILLEM kom eens bij ons kijken als je durft?!

 • no-profile-image

  Jan Heeres

  Beste Willem. Gezien jou uitspraken kan ik niks anders concluderen dan dat je niet wordt gehinderd door enige kennis van zaken. Sinds februari 2008 melken we hier met de Merlin en ben er super tevreden mee. Een robuuste machine, zeer weinig storingen, geen duur onderhoudscontract (het meeste onderhoud kun je zonder al te veel technisch bagage gemakkelijk zelf uitvoeren). Momenteel 63 koeien aan de melk, 2,8 melkingen per dag, 2 keer daags een ronde door de stal om wat koeien op te halen (per keer 2 tot 6 koeien ophalen), melkkwaliteit uitstekend. Dus Willem, breng eens een bezoekje aan een van de vele tevreden Merlingebruikers en laat dan nog eens wat van je horen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.