Home

Achtergrond 2 reacties

Stokoude Somaliër huwt tiener

De naar eigen zeggen 112-jarige Somaliër Ahmed Muhamed Dore is een gelukkig man.

Het is zeer de vraag of dat ook geldt voor zijn nieuwe echtgenote, de 17-jarige Safia Abdulleh. Haar familie meldde tegen de BBC dat de tiener "gelukkig is met haar nieuwe echtgenoot''. Het bericht geeft geen informatie over de hoogte van de bruidschat, die ongetwijfeld een belangrijke rol heeft gespeeld bij het huwelijk.

Honderden mensen waren aanwezig bij het trouwfeest in het dorp Guriceel, een paar honderd kilometer ten noordoosten van Mogadishu. ,,Vandaag heeft God me geholpen mijn droom te realiseren'', aldus de bruidegom, die al achttien kinderen heeft met zijn andere vijf vrouwen.

De man zei al jaren een oogje op het meisje te hebben gehad. ,,Ik heb haar niet gedwongen, maar gebruikte mijn ervaring om haar te overtuigen van mijn liefde en daarop besloten we te trouwen'', luidde zijn lezing over de aanleiding voor het huwelijk.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Waalber

  "Ach," zullen ze wel zeggen in de tweede Kamer, "Dat is de cultuur van die mensen, bij hun is dat heel normaal."

  Nou ja mocht Wilders gelijk hebben dan kan dat door die Islamisering over een paar jaar hier ook. Hier noemen ze dat pedofilie, maar daar zeggen ze, dat deed de profeet ook dus is het normaal. Ik vraag me alleen af welke gek dat boek Koran heeft geschreven en al 1000 jaar een miljard mensen voor de gek houd.

 • no-profile-image

  Juvenalis 2

  Ik denk dat de KORAN geschreven werd door dezelfde ghostwriter die de BIJBEL op zijn naam heeft staan. Dat was destijds vast en zeker een soort Mulisch! In ieder geval zal dat arme Somalische wicht de hemel wel nooit ontdekken. Gedverdemme!

Of registreer je om te kunnen reageren.