Home

Achtergrond 191 x bekeken

Steunfonds ziet niets in aanpak Lakeman

Jelle Hendrickx van het Steunfonds Probleemhypotheken bestrijdt dat het aansturen op een faillissement van de DSB Bank een goede strategie is om mensen te helpen die de dupe werden van dure koopsompolissen of lage lokrentes.

Hij zegt in een reactie op de uitlatingen van Pieter Lakeman van Hypotheekleed, die ook opkomt voor gedupeerden, dat DSB als veroorzaker van het probleem de schade moet vergoeden, maar dat die dan ook de kans moet krijgen om dat te doen.

Het Steunfonds streeft naar een regeling waarbij betaling wordt uitgesmeerd over een langere termijn en gedupeerden worden tegemoetgekomen in hun maandlasten. Bovendien wil Hendrickx niet eenzijdig alle schuld leggen bij DSB Bank. Het Steunfonds hoopt uiterlijk vrijdag een overeenkomst te sluiten met de bank.

Klaas Wilting, de woordvoerder van DSB Bank, zei geen behoefte te hebben aan een reactie op de uitlatingen van Pieter Lakeman. Wiltink zei te verwachten dat deze week een akkoord wordt gesloten met het Steunfonds en dat DSB Bank nu druk bezig is met het afhandelen van klachten.

Een woordvoerder van De Nederlandsche Bank, die volgens Lakeman medeplichtig is in de DSB-affaire, zei geen behoefte te hebben aan een reactie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.