Home

Achtergrond 150 x bekeken

Steeds meer boommarters in Nederland

Het aantal boommarters in Nederland stijgt weer.

Dat heeft de Zoogdiervereniging geconcludeerd. De vereniging plaatst sinds vorig jaar camera’s op plaatsen waarvan deskundigen vermoeden dat er marters zouden kunnen zitten. De camera’s zijn zo afgesteld dat ze een foto maken zodra er een dier voorbijkomt.

Boommarterdeskundige Chris Achterberg schat dat er nu ongeveer vier- tot vijfhonderd boommarters in Nederland rondlopen. Ze zaten al langer in Noordoost- en Zuidoost-Nederland. Ze lijken nu op te rukken in Noord-Brabant en Gelderland, zegt de Zoogdiervereniging, een organisatie die de dieren probeert te beschermen. Ook in Noord- en Zuid-Holland lijken meer boommarters te zitten dan eerst werd gedacht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.