Home

Achtergrond

Spoeddebat over Scheldebesluit

Over het kabinetsbesluit de Hedwigepolder onder water te zetten houdt de Tweede Kamer een spoeddebat na het herfstreces.

Dat gebeurt op verzoek van VVD en SGP. In dit spoeddebat moet formeel duidelijk worden wat nu de positie van het CDA is. Er ligt ook nog een aangehouden motie van het CDA tégen ontpoldering. "Ik popel naar een verklaring van het CDA", aldus VVD-Kamerlid Neppérus.

Inmiddels is al wel duidelijk dat de CDA-fractie zijn verzet tegen ontpoldering opgeeft. "Het besluit van het kabinet is teleurstellend maar onvermijdelijk", aldus Kamerlid Koppejan.

Het spoeddebat kan niet deze week worden gehouden omdat minister Verburg (LNV) vanmiddag voor enkele dagen naar de VS is vertrokken. Volgende week houdt de Kamer herfstreces. De Staten van Zeeland houden komende donderdagavond een extra vergadering over het kabinetsbesluit.

Lees ook CDA teleurgesteld in onvermijdelijk ontpolderingsbesluit

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.