Home

Achtergrond

Speciale leliekeuring tijdens productweek

Maandag 12 oktober wordt er in de KAVB keuringszaal in Lisse een Speciale Leliekeuring gehouden in het kader van de CNB productweek van vrijdag 9 tot en met vrijdag 16 oktober.

Inzenders kunnen hun bloemen neerzetten van dinsdag 6 t/m donderdag 8 oktober aanstaande. De keuring zelf is op maandag 12 oktober om 11.00 uur en wordt verricht door de KAVB subcommissie voor lelies van de Commissie voor Nomenclatuur. Veredelaar, teler en handelaar kunnen lelies voor deze keuring inzenden, mits het materiaal aan de eisen voldoet.

De bloemen dienen van tentoonstellingskwaliteit zijn. Daarnaast is het de bedoeling dat wordt aangegeven welke cultivars men inzendt en voor welke prijsvraag. Elke inzending met een beoordeling van 9,0 punten of hoger ontvangt een certificaat 1e prijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.