Home

Achtergrond 1 reactie

Soms toch bedrijfstoeslagen na vergeten kruisjes

Als agrarisch ondernemers per ongeluk veel minder toeslagrechten hebben aangevraagd dan waar ze eigenlijk recht op hebben, moet Dienst Regelingen deze toeslagen alsnog uitkeren.

Dat heeft het College voor het Bedrijfsleven (CBB) bepaald. Sinds de invoering van het systeem van toeslagrechten in 2006 zijn enkele honderden boeren vele duizenden euro’s misgelopen. Vaak hebben boeren slechts bij een deel van de percelen of zelfs geen enkel perceel aangegeven dat ze toeslagrechten willen verzilveren.

Eerder al werd bepaald dat aanvragers die geen percelen hadden aangekruist deze fout mochten herstellen. Europese regels schrijven voor dat steun alleen alsnog mag worden verstrekt wanneer sprake is van een kennelijke fout, die in één opslag zichtbaar moet zijn.

Het CBB beslist nu dat ook boeren die een groot deel van hun percelenzijn vergeten aan te kruisen, recht hebben op verzilvering van de toeslagrechten. De uitspraak ging over twee zaken die door Alfa Accountants en Adviseurs in samenwerking met A&S Advocaten zijn aangespannen, .

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Bureaucratie viert hoogtij !

Of registreer je om te kunnen reageren.