Home

Achtergrond

Somerse aspergeteler Janssen in beroep

Aspergestekerij Janssen is bij de Raad van State in beroep gegaan tegen een opgelegde boete voor het laten werken van een Roemeense zonder werkvergunning.

Volgens Janssen werkte de Roemeense niet voor haar, maar voor een tussenpersoon. De boete van 4.000 euro werd opgelegd door de rechtbank in Den Bosch, nadat de Arbeidsinspectie een in de media breed uitgemeten inval deed bij het bedrijf van de Brabantse.

In de zaak bij de Raad van State stelde Janssen dat de Roemeense zonder werkvergunning, werkte voor een tussenpersoon. Deze zou volgens Janssen daarom primair verantwoordelijk zijn voor de Roemeense.

Volgens Janssen is de boete ook onterecht opgelegd omdat ze financieel in de knel zit. Janssen had boetes van bijna 130.000 euro opgelegd gekregen en de Belastingdienst dreigde met naheffingen. De rechtbank vond echter dat de slechte financiële situatie twijfelachtig is en draagkracht normaliter geen reden is om een lagere boete uit te schrijven.

Janssen haalde aan dat ze vindt dat het Centrum voor Werk en Inkomen zo traag werkt dat om te kunnen oogsten, gedwongen is snel beslissingen te nemen. Ze kreeg wegens illegale arbeid de laatste jaren 556.000 euro boete. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.