Home

Achtergrond

Sociale Zaken noemt acties bonden 'jammer'

De bewindslieden van het ministerie van Sociale Zaken noemen het "jammer'' dat de vakbonden actie willen voeren tegen het kabinetsvoornemen om de AOW-leeftijd te verhogen.

Minister Piet Hein Donner en staatssecretaris Jetta Klijnsma stelden vandaag dat de vakbonden maandenlang de tijd hebben gekregen om samen met de werkgevers een alternatief te bedenken voor de ingreep.

Vorige week werd duidelijk dat de sociale partners geen overeenstemming konden bereiken over een alternatief pakket maatregelen dat evenveel oplevert als het kabinetsvoorstel om de AOW-leeftijd te verhogen naar 67 jaar. De bewindslieden vinden het mislukken van dat overleg "minder goed te verenigen'' met de vakbondsplannen om nu alsnog actie te voeren tegen een hogere AOW-leeftijd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.